zaterdag 5 april 2014

Introductie

In de loop der jaren heb ik nogal eens een blog gestart. Sommigen houden het lang vol, en sommigen sterven een snelle dood. Gelukkig kan dit tegenwoordig allemaal, en je weet maar nooit of bepaalde blogs toch nog op een onverwacht moment een reanimatie krijgen. Daarbij komt dat ook oude blogs nog gevonden kunnen worden door Koning Google, en voor je het weet krijgen ze toch nog eens de aandacht van een lezer die de woorden op die manier toch weer even verlevendigd door de blog van nieuwe vitaliserende energie te voorzien.

Talen
In dit talenmycelium maak ik qua naamgeving gebruik van een recent gestart initiatief met de veelzeggende naam 'Woorden Echo Mycelium' (1). Die blog die in januari 2014 het levenslicht zag heeft een uitermate gestructureerde aanpak waarbij de eerste woorden van boeken de creatieve linken verzorgen tussen de geestesproducten van mensen.

Deze blog heeft als insteek de verschillende talen met elkaar te combineren. Woorden en zinnen uit verschillende talen zorgen voor de unieke combinaties, waarbij niet alleen lol kan worden beleefd door onverwachte talenhuwelijken, maar tussendoor kan er ook nog wat geleerd worden, waarbij de woordenschatten van verschillende talen worden uitgebreid.

Bij aanvang van dit project heb ik een voorkeur ontwikkeld voor talen als Spaans, Kroatisch/Bosnisch, Russisch, met mogelijk wat Frans, Duits en een beetje Engels. Het liefst zou ik er ook iets Aziatisch aan toevoegen, maar hun schrift maakt het wat lastig om te verwerken. Misschien dat er fonetisch toch wel iets te regelen valt.


NOTEN
(1) http://woordenechomycelium.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten